Schuitje varen... Arrangementen

"Boer, Bakker, Bolletje arrangement"...

(Be)Schuitje varen… Rosétje drinken…

Hierbij presenteren wij met gepaste trots ons kersverse hoogzomerarrangement aan boord (ab) van notarisboot MS “Louise”…
Ons motto..."Alleen voor beschuit varen wij uit"...

We nodigen je, samen met collega’s, (schoon)zussen, vriendinnen of wie dan ook, van harte uit ab van ons klassieke notarisbootje voor een wel heel bijzonder uitje. Een hoogzomerarrangement dat geheel in het teken staat van bootjes, bloemetjes, beschuitjes en zomerkoninkjes, of als je dat liever ziet…zomerkoninginnetjes. We gaan (Be)Schuitje varen en hebben ab volop echte Twentse (Almeloose) beschuit, met aardbeien eveneens van Twentse bodem. We verrassen je op een heuse zomerse high-tea, met natuurlijk aardbeien thee, (maar ook heel veel andere smaakjes…) allerlei zoete lekkernijen en ook een sprankelend Rosétje. We varen vanaf de Almelose centrumhaven zonder vast omlijnde route de kanalen op, de ervaren schipper, gastheer c.q. reisleider is volledig thuis op Almelose waterwegen. We kiezen onderweg een rustig oppertje langs de waterkant voor een picknick, gooien voor een rustmoment het anker uit of leggen aan bij een steigertje tussen het riet en nemen “een borrel” bij de watersportvereniging. Mocht het weer het toelaten behoort voor de sportievelingen een frisse duik ook tot de mogelijkheden… Natuurlijk gaan we tijdens de vaartocht iets doen met bloemen, we maken een luxe corsage van zijdebloemen, maar dan anders… en vanzelfsprekend spelden we deze direct op ter verhoging van de feestvreugde. Wij zorgen voor een goede vaart en behouden thuiskomst, wij gaan er van uit dat jullie goed gehumeurd inschepen en zorgen voor een hoop plezier. Als afsluiting varen we richting het centrum van Almelo en zoeken daar een zonnig terrasje aan de waterkant voor een afscheidsdrankje met wat lekkers. Voor alle opvarenden hebben we tot slot nog een pakket met échte Twentse (scheeps)beschuit voor mee naar huis…

Kosten arrangement “(Be)Schuitje varen” zijn E 50,00 p/p all-in. (bij 6 personen) Inbegrepen is de vaartocht met schipper, de zijdebloemen voor de corsage, het Bolletje pakket”, alle te gebruiken drankjes, hapjes zowel ab als bij de horeca aan het water, zoals genoemd. We varen alleen uit bij gunstige weersverwachting, bij veel wind of grote regenkans blijft ons scheepje in de haven. Dag en tijdstip afvaart is in overleg, bel of mail vrijblijvend voor de mogelijkheden c.q. reservering.

Team building arrangement...

Bedrijfs(sch)uitje…

In deze tijd van hoge werkdruk, veel overuren en vervelende ontslagrondes, met als gevolg een niet geringe kans op een fikse burn out bieden wij je hierbij dé oplossing aan, althans een preventieve…
Reserveer samen met je collega’s een dagdeel aan boord van één van onze klassieke scheepjes voor dé remedie tegen werkstress.
Ervaar de rust op het water, maak je voor even los van stress en de hieruit voortvloeiende ongezonde werksfeer.
Scheep in aan boord van één van onze historisch scheepje en vaar samen met ons de rust tegemoet…

We heten je van harte welkom aan boord en vertrekken van uit de Almelose centrum haven, waar je na het inschepen hartelijk wordt onthaald op een welkomdrankje.
We gooien vervolgens zowel letterlijk als figuurlijk de trossen los en kiezen het ruime sop.
Onze kombuis is bij vertrek ruim voorzien van koffie, thee, (alcoholvrije) drankjes, zoetigheid en hartigs, zodat het je tijdens de vaartocht aan niets zal ontbreken.
We varen door de Eiland- en Dollegoorbrug en melden ons aan bij sluis Aadorp voor een schutting met als reisdoel Vriezenveen.
Eenmaal geschut varen we door de brug bij Aadorp en passeren dit aardige dorpje over stuurboordzijde, het vaartochtje naar Vriezenveen is zonder verdere belemmeringen.
We varen dwars door de natuur met weinig of geen verkeer op het aangrenzend klinkerpaadje en slechts zo nu en dan het voorbijgaan van het boemeltje van Almelo naar Mariënberg.
Kortom rust verzekerd op dit prachtige traject, waar we met een beetje geluk allerlei bijzondere watervogels zullen spotten.
We vertellen je tijdens de vaartocht vanzelfsprekend graag van alles over de restauratie en de historie van onze scheepjes, welke zijn aangemerkt als varend erfgoed c.q. -monument.
Voor de brug in Vriezenveen leggen we aan bakboordzijde aan in het kleine haventje dat het vriendelijke dorp rijk is.
Aan de overzijde bevindt zich een prachtige horecagelegenheid direct aan het water, hier zoeken we een zonnig tafeltje op het terras voor een hapje en drankje.
Vervolgens aanvaarden we de terugreis en gebruiken als afscheid nog een drankje in de Almelose centrum haven.

De reisduur van de vaartocht bedraagt bij benadering 4 uur, de ervaren schipper, evenals alle consumpties en hapjes zowel aan boord als aan wal zijn inbegrepen.
De kosten voor dit arrangement bedragen E 45,00 p/p bij 4 personen all-in.

Rederij Schuitje varen…
Voor de broodnodige ontspanning...

Gandlelight arrangement...

"Varen bij kaarslicht"...
 
Varen onder de sterrenhemel, al dan niet bij volle maan, dát is toch romantiek bij uitstek…
Of je nu samen, knus met z’n beiden uit wilt varen, of als vriendinnengroep het “ruime sop” wilt kiezen, wij maken er in alle gevallen een heus feestje van.

We schepen in, in de Almelose centrumhaven, waar je gastvrij ontvangen wordt met een sprankelend Rosétje en een amuse.
Aan boord branden de kaarsjes, er wordt een romantisch muziekje op de oude grammofoon afgespeeld en de boordverlichting wordt ontstoken.
Zodra iedereen zijn of haar plekje heeft ingenomen, starten we de motor, gooien de trossen los en kiezen het ruime sop.

Door het late uur is er wegens stremming van de bruggen slechts een beperkte route te varen, we koersen nadat we de haven hebben verlaten eerst over stuurboord richting Eilandbrug.
Daar aangekomen gooien we de boeg om en varen richting centrum, tijdens de hele vaartocht heb je de keuze uit een keur aan alcoholvrije drankjes, sapjes en watertjes met daarbij de nodige zoutjes.
Tijdens de Candlelight tour vertellen we je natuurlijk het één en ander over prominente gebouwen en bijzondere kunstwerken welke we passeren.
Vanzelfsprekend informeren we je ook over de historie van zowel de Almelose haven, de textielindustrie en natuurlijk vertellen we je alles over de historie van onze notarisbootjes.
Al varende bereiken we de Jafabrug, waar we bijna liggend onder door moeten, aan stuurboordzijde ligt het prominente, helblauwe rechtbankgebouw en het "torentje" als herinnering aan het textielverleden.
We varen onder de nieuwe (nog niet beweegbare) Egbert Gorterbrug door met een doorvaarthoogte van 1.50 mtr., dus we hoeven tijdens het passeren van deze brug niet meer onderuit.
Eveneens over stuurboord passeren we het splinternieuwe, indrukwekkende stadhuis van Almelo, een reusachtig statig gebouw, waar je met recht niet om heen kunt.
We leggen direct voor het stadhuis aan, voor een korte rondgang langs de kunstwerken op en rond het stadhuisplein.
We schepen weer in en varen onder de wandelbrug (naamloos) door, over bakboord passeren we de terrasboot van horecagelegenheid “Dock 19” we kiezen stuurboord om vervolgens rond het eiland van het Grieks restaurant “Kreta” te varen.
Ook onder de toegangsbrug van dit restaurant moet alles weer plat, na passeren van dit obstakel meren we af aan de steiger van “Kreta”, voor een smakelijk onthaal op het terras aan het water.
Tijdens het laatste gedeelte van onze Candlelight tour gebruiken we al varend aan boord nog een laatste drankje en hapje om vervolgens in de haven aangekomen uit te schepen.

Het Candlelight arrangement kost E 50,00 p/p all-in bij min. 4 personen, we zijn in totaliteit zo’n 3 uur onderweg dit is inclusief het verblijf bij “Kreta”.
We varen uit wanneer jullie dat willen, mits wij dan kunnen, reserveren kun je via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , informatie inwinnen eveneens via dit mailadres of 06 13060105.

Boek onze Candlelight tour en ervaar échte romantiek…

Voorjaars arrangement...

“Spring is in the air”…

De natuur ontwaakt uit z’n winterslaap…
Er is weer volop leven langs de waterkant…
Eenden bouwen vol enthousiasme aan hun nest…
De waterhoen is driftig op zoek naar een partner…
Vissen schieten kuit en kikkers laten weer van zich horen…
Ook op de kades en in de loodsen langs de waterkant is het een drukte van belang…
De echte watersporter is druk in de weer om zijn of haar scheepje…
Weer toonbaar te maken voor een nieuw vaarseizoen.
Ook onze notarisbootjes liggen inmiddels weer helemaal op en top in de verf klaar voor onze gasten.

We hebben een prachtig voorjaarsarrangement samengesteld, een vaartochtje boordevol verrassingen, een vaartocht met een creatief tintje…
Onze vaartocht vangt aan in de haven centrum Almelo, alwaar we inschepen en je welkom heten met een sprankelend voorjaars drankje in stijl.
Vervolgens gooien we de trossen los en varen door de bruggen over bakboord richting Deldenerbroek.
Onderweg genieten we van het prachtige voorjaar, het ontluikende groen, jonge, pasgeboren eendjes, waterkipjes en met een beetje geluk treffen we een fuut met jong.
We doen ons tijdens de vaart te goed aan de nodige drankjes en versnaperingen en koersen in alle rust richting de zwaaikom bij Deldenerbroek, alwaar we ons scheepje aanmeren.
Tijdens deze stop maak je onder deskundige leiding een feestelijke corsage, niet een standaard klimop blad met anjer, maar een trendy, hippe versie, welke we na “bereiding” natuurlijk opspelden…
We gooien na voltooiing van deze verrassende creatie de trossen los en varen weer richting het centrum van Almelo.
Daar aangekomen meren we af bij één van de horecagelegenheden aan het water voor een heerlijke verfrissing en een hartige hap.
Vanzelfsprekend zetten we je weer af op de plek waar onze voorjaarstocht begon en kun je eventueel op eigen gelegenheid het bruisende centrum van Almelo bezoeken…

We zijn bij benadering 3 ½ uur onderweg, kosten van het voorjaarsarrangement bedragen E 45,00 p/p inclusief schipper all-in, bij 4 opvarenden.
De datum en het tijdstip van vertrek bepalen we in overleg, bij slechte weersomstandigheden varen we natuurlijk (zonder bijkomende kosten) niet uit.

Boek nu onze mini “Voorjaarscruise”…
En beleef de lente op het water...

Happinez-arrangement...

"Zen...in de Z(S)alonboot"...

 

Waar kom je beter tot rust dan op het water..?
Kabbelende boeggolfjes, de wind ruist door het riet...
Een reiger staat langs de waterkant een meerkoet voert haar jong...
Vissen spartelen rond ons bootje, kortom...rust heerst op het water...
Ontvlucht ook even het drukke leven en vaar met ons de rust tegemoet...
Aan boord van MS "Lyanne" of MS "Louise" verzorgen wij zomers… Zen...

We varen vanuit de centrumhaven richting Zijtak Twentekanaal, passeren de Eiland- en Dollegoorbrug om vervolgens over bakboord richting Wierden te varen.

Aan boord schenken we groene- en andere rustgevende theesoorten, evenals heilzame bronwatertjes en kersverse sapjes, vanzelfsprekend begeleid met vooral gezonde lekkernijen.
Onderweg zoeken we of een rustig steigertje in het riet of gooien het anker uit op een fraai oppertje.
We varen in alle rust richting Deldenerbroek alwaar we aanleggen voor een culinaire stop.
We doen ons te goed aan allerlei gezonde groente, fruit, noten, zaden en meer…
Vanzelfsprekend hebben we meerdere uitgaven van het mindstyle magazine “Happinez” aan boord met heel veel adviezen op het gebied van rust en stilte…zeg maar Zen…
Tijdens de tussenstop is er alle gelegenheid tot meditatie, verfrissende conversatie en een wandeling langs de waterkant.
Na voldoende “Rust” varen we weer richting Almelo, alwaar we in de centrumhaven af sluiten met een, misschien niet zo gezond maar wel alcoholvrij Rosétje”…
Als je daar niet Happy (rustig)van wordt…

Het “Zen arrangement” kost E 50,00 p/p v.a. 4 personen, dat is inclusief schipper, een overdaad aan gezonde hapjes en drankjes aan boord en aan de waterkant, reisduur bij benadering 3 uur.

 
Troebel water wordt helder als je het met rust laat… (bron “Happinez”…)

Reserverings-/boekingslijn…06-13060105