Schuitje varen... Logboek

Logboek...19-1-2017... "(Oude)Bootjesgekken"...

MS "Louise" gered van de ondergang...

Deze week ontving ik een berichtje van de vorige eigenaren van MS "Louise" waarvan hierbij verslag...

Beste Coen,

Zojuist hebben wij met veel genoegen naar het resultaat gekeken van jouw restauratieproject De Louise. Wat is ze mooi geworden. Je schreef me al een keer dat het toch veel meer werk was dan verwacht en als je dit van tevoren had geweten.....Exact zoals ik hem 20 jaar geleden kocht en dacht dat ik hem wel in een paar maanden klussen vaarklaar zou krijgen. Sommige dingen moet je maar niet van te voren weten. ...Mooi fotoreportage van de restauratie. We zien al dat jouw plan om hem als trouwbootje te gebruiken is gerealiseerd. Fantastisch en we zijn heel blij dat ons mooie schip door jou is gered! Nu wensen we jullie veel plezier met de Louise en als we een keer in de buurt van Almelo zijn komen we graag een keer kijken.

Veel groeten, Steven en Birgit.

Met dank aan Birgit en Steven die voordat ik met de restauratie van MS "Louise (voorheen MS Bertus") aanving, al heel veel sloop-, breek en schoonmaakwerk hadden verricht...

Logboek... 18-12-2016... "Column 5 Almeloos weekblad"...

Wedding boat…

Óók als je niet in het gemeentehuis van Almelo gaat trouwen maak je toch kans op een fantastische rondvaart op één van onze huwelijksbootjes.
Trouw je het volgende jaar in de maanden mei, juni, juli, augustus of september waar ook in Almelo of omgeving, mail ons dan jullie trouwdatum en persoonlijke gegevens.
Ook als je een samenlevingscontract afsluit in deze maanden kun je meedingen.
Uit de inzendingen trekken wij in april het (bruids)paar dat op hun (trouw)dag te gast is aan boord van één van onze scheepjes naar keuze.
We maken de mooiste dag van je leven nóg véél leuker en heten je van harte welkom aan boord voor een wel heel bijzondere bruidsreportage.

Jullie zorgen voor de fotograaf, wij voor het decor, een fantastische onvergetelijke vaartocht in een met bloemen versierde “wedding boat” compleet met sprankelende rosé en een keur aan bruidssuikers aan boord.
De “wedding boat” staat geheel tot jullie beschikking evenals de schipper, wij varen uit vanaf de centrum haven Almelo voor een wel heel unieke fotoshoot.
Écht alles is aan boord voor het complete plaatje, er is niets over het hoofd gezien, we beschikken over een heuse kombuis, een “loveseat” boordevol gevuld met roze en blauwe kussens.
Tevens is ons huwelijksbootje MS “Louise” volgend zomer voorzien van een ingenieuze overkapping, welke met één enkele handeling bij het passeren van de bruggen naar beneden kan.
Zo zijn we bij regen verzekerd van een droog pak c.q. bruidsjurk en bij een hittegolf beschermd tegen te veel zon, zodat zowel letterlijk als figuurlijk jullie mooiste dag niet in het water valt.
Je bepaald natuurlijk zelf de tijdsduur van de vaartocht, evenals de bestemming, varen jullie liever het kanaal op in plaats van richting centrum is dat prima.
Wellicht maak je de fotocessie bij voorkeur al schuttend in de sluis bij Aadorp of schiet je de plaatjes liever onder de speciaal voor jullie bediende Eiland- of Dollegoorbrug?
Hebben jullie één van de horecagelegenheden aan het water gekozen als feestlocatie, dan varen we jullie daar vanzelfsprekend graag heen.
Het zou natuurlijk fantastisch zijn als je in het stadhuis trouwt, zodat we je daar mogen afzetten en na de ceremonie weer mogen ophalen.

Kortom… wil je kans maken op deze wel heel leuke rondvaart op de mooiste dag van je leven, mail dan nu je (trouw)datum en gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ook als je niet het winnende (bruids)paar bent, doen we je een fantastisch voorstel, zodat we eigenlijk niet van verliezers kunnen spreken…

Rederij Schuiitje Varen…
www.coentenheggeler.nl

Logboek...18-11-2016..."Column 3 Almeloos Weekblad"...

Wij varen uit voor elke gelegenheid…

Ons huwelijksbootje vaart niet uitsluitend uit ter gelegenheid van een trouwerij, wij varen ook bruidsparen die 1-, 5-, 10-, of 50 jaar zijn getrouwd. Ga je niet trouwen, maar samenwonen en wil je dit heuglijke feit op een ludieke wijze vieren, kan dat ook aan boord van MS “Louise”, jullie zeggen maar hoe je het hebben wilt. Mocht je nog niet toe zijn aan trouwen of samenwonen, maar ben je wel héél verliefd, wij varen ook uit met verliefde stellen, indien gewenst onder de sterrenhemel, natuurlijk met een sprankelend drankje aan boord. Ook als je genoeg hebt van de huwelijkse staat en je samen kiest om alleen verder te gaan, varen wij jullie eventueel tot voor de rechtbank…(!) Hoe zien wij het één en ander voor ons…

Stel je gaat trouwen in het gemeentehuis van Almelo, dan varen wij jullie graag met het huwelijksbootje MS “Louise” tot voor de deur van het stadhuis. Vanzelfsprekend halen we jullie na de huwelijksceremonie weer op, varen eerst richting centrum om vervolgens het “ruime sop” te kiezen voor een fotocessie aan boord. We kunnen ook jullie gasten op de kade voorzien van een Rosétje en zoetigheid, echter misschien wel net zo leuk om de horeca aan het water een “aangeklede” borrel o.i.d. te laten verzorgen. Trouwen jullie niet in het stadhuis van Almelo maar elders en wil je toch wel graag een fotoreportage aan boord, kunnen we dit vanzelfsprekend ook verzorgen, geheel naar wens, op het door jullie afgesproken tijdstip. Vanzelfsprekend is het koper van ons huwelijksbootje gepoetst staat het altijd rondom in de bloemen, is er een Rosétje aan boord evenals een keur aan bruidssuikers.

Ter gelegenheid van de oprichting van onze rederij, organiseren wij in samenwerking met het Almeloos weekblad een heus feestje en maken de mooiste dag van je leven wellicht nog véél leuker. Trouwen jullie het volgende jaar in de maanden mei, juni, juli, augustus of september in het gemeentehuis van Almelo, mail ons dan de trouwdatum en jullie persoonlijke gegevens. Eind april wordt er uit de inzendingen een bruidspaar bekend gemaakt, dat een geheel verzorgd huwelijksarrangement aan boord van MS “Louise” wordt aangeboden. Voor de overige inzenders hebben we ook een ludieke verrassing in gedachten, dus we kunnen eigenlijk niet van verliezers spreken…

Maak ook kans op dit bijzondere huwelijksfeestje en mail je gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Rederij Schuitje varen… www.coentenheggeler.nl

Logboek... 1-12-2016... "Column 4 Almeloos Weekblad"...

‘Jij en ik in een bootje’…

Naast onze klassieke scheepjes MS “Louise” en MS “Lyanne”, hopen we ook het aankomende zomer een heuse retro “Klapboot” in de vaart te brengen.
Deze klapboot met een échte vintage uitstraling is in de 70e jaren op de markt gebracht door de fa. Overtoom (ja, die van… ‘Da’s snel, dat lijkt Overtoom wel’).


Het bootje was ontworpen voor iedereen die niet over stallingsruimte beschikte en zowel gebrek aan bergruimte als gebrek aan financiële middelen had, maar desondanks toch wilde varen.
Het was niet meer en minder dan een polyester bootje op wielen, dat bestond uit twee waterdichte compartimenten, die dichtgeklapt als bagagewagentje functioneerde.
Op de plek van bestemming werd het bagagewagentje in een handomdraai uitgeklapt en omgetoverd tot een heuse roeiboot, een serieus tentje was zelfs optioneel.
Het was in die jaren een enorm succes, een ware noviteit, het bootje c.q. bagagewagentje was niet aan te slepen, nu resten slechts nog enkele exemplaren als herinnering aan vervlogen tijden.
Wij hebben per toeval beslag weten te leggen op één van deze wonderbaarlijke scheepjes en gaan haar deze winter omtoveren tot een echte eye-catcher.
We schilderen de ene helft blauw, de andere róse, lakken de vlondertjes en roeispanen, kortom we frissen het bootje rondom op, de aankleding zal na voltooiing geheel in het teken van blond Amsterdam staan.
De ene helft van het bootje voorzien we van de naam “Jij” en de andere van “Ik”, afgeleid van de jaren 70 hit ‘jij en ik in een bootje’…
We brengen het scheepje in de vaart onder het motto van “échte mannen roeien hun bruidje naar het stadhuis”…
Vanzelfsprekend varen we niet uit zonder een bloemrijke versiering, ook ontbreken het sprankelende Rosétje evenals de mierzoete bruidsuikers niet aan boord.
Het scheepje kan door haar bijzondere constructie ook eenvoudig op elke willekeurige plaats in Nederland worden ingezet, mits er maar voldoende (vaar)water voor handen is.

Feestje winnen..?

Zoals je de vorige column al hebt kunnen lezen schrijven we i.s.m. het Almeloos Weekblad een fantastische wedstrijd uit voor aanstaande bruidsparen.
Trouw je in 2017 in de maanden mei, juni, juli augustus of september, mail dan je gegevens plus trouwdatum naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Maak zo kans op een geheel verzorgde boottocht op jullie trouwdag, aan boord van één van onze klassieke scheepjes.

“echte” mannen mogen natuurlijk ook hun bruidje naar het stadhuis roeien…

Rederij Schuitje Varen…
www.coentenheggeler.nl

Logboek...4-11-2016..." Column 2 Almeloos Weekblad"...

Varen waar geen water is…

Dit is de titel van een boek van Drs. Schutten dat gaat over onze streek waar we nou niet écht over vaarwater beschikken.
Echter de geschiedenis leert ons dat ook onze voorouders desondanks toch met scheepjes van allerlei aard hun brood konden verdienen op deze beperkte vaarwegen.

Hoe leuk is het om ook nu gebruik te maken van het water dat we wél hebben?
Wij snappen als geen ander dat we met onze klassieke scheepjes geen urenlange vaartochten kunnen aanbieden, maar toch…

We hebben ons best gedaan om alvast een aantal leuke arrangementjes samen te stellen, hierbij een tweetal heerlijke winterarrangementjes aan boord van MS “Louise”…

Zodra “Sint Nicolaas” voet op de Nederlandse bodem heeft gezet varen wij op jou verzoek uit met een heuse “Pepernootboot” uitsluitend voor volwassenen en zeker niet kinderachtig. (in tegendeel zelfs…)
Dit doen we vanaf het vertrek van de goedheiligman eveneens met de “Santa Claus Christmasboat”.

Inschepen doen we afhankelijk van de waterstand (i.v.m. de onderdoorgang van de Javabrug) óf bij de centrumhaven, óf voor de Javatoren.
We hebben warme dekens aan boord, evenals kruiken en mutsen voor alle opvarenden. (verplicht)
Je wordt welkom geheten met warme chocola met slagroom, we serveren daarbij volop zoetigheid.
We gooien de trossen los en varen richting gemeentehuis waar we aanleggen voor een (alcoholvrije) gluhwein met hartigs.
We hervatten onze vaartocht richting “Kreta”, ronden de kerstboom welke jaarlijks midden in het vaarwater staat en meren vervolgens af bij de Bieb.
Hier worden we verwelkomd met snert, roggebrood en spek en stapels winterse lectuur.
Na deze sfeervolle tussenstop vertrekken we weer richting haven, waar we als afscheid nog een “hartverwarmertje” schenken.
Vanzelfsprekend kun je vervolgens nog op eigen gelegenheid een keuze maken uit het fantastische, grote aanbod horeca aan het water.

We bieden dit arrangementje van zo’n twee uurtjes, compleet verzorgt aan voor E 37,50 p/p bij 4 pers.
We varen wel uit bij, windkracht 4, temperaturen rond het vriespunt, vanzelfsprekend niet bij ijsgang, ook bij hevige regenval blijft het scheepje aan de kade gemeerd.
Voor nog veel meer avontuurlijke arrangementen kun je onze site bezoeken, ook kun je zelf ideeën aandragen, wij zijn overal voor in, niets is ons te gek…wij varen je waarheen je wilt…

Je bent van harte welkom aan boord…

Rederij “Schuitje varen…Rosétje drinken”
www.coentenheggeler.nl